Kuorma-autonkuljettajalta vaaditaan paljon

Kuorma-autonkuljettajalta vaaditaan monia asioita, eikä etenkään pitkien matkojen ajaminen suuressa lastissa ole kovin helppoa. Kerromme tässä postauksessa muutamia kuorma-auton kuljettajalta vaadittavia ominaisuuksia ja kerromme, kuinka tärkeää kuljettajan on myös pitää riittävästi taukoja ja rentoutua. Postaus tarjoaa toki myös vinkkejä siihen, kuinka kuorma-autonkuljettaja pääsee hetkeksi vapaalle ja voi rentoutua kesken ajon vaikka tien reunassa.

Kuorma-autonkuljettajan ajokortti

Kuorma-auton kuljettamista varten tarvitaan C-ajokortti. Jos kuljetat ajoneuvoyhdistelmää, tarvitset tätä varten CE-ajokortin. Pääsääntöisesti näiden korttien hankkimiseksi sinun tulee olla vähintään 21-vuotias. Jos kuitenkin tarvitset työssäsi kuorma-autoa, voit saada edellä mainitut ajokortit jo täytettyäsi 18 vuotta. Voit saada kortit suorittamalla kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyskoulutuksen.

Kuorma-autonkuljettajalta vaaditaan tarkuuttaa ja malttia

Kuorma-auton kuljettaminen on tarkkaa puuhaa, sillä kuorma-autot ovat kooltaan suuria ja onnettomuustilanteissa ne saavat aikaan erityisen pahaa jälkeä. Tästä syystä kuorma-auton ratissa tuleekin olla erityisen varovainen.

Kuorma-auton kuljettaminen vaatii myös malttia. Etenkin pitkiä matkoja ajettaessa vastaan tulee helposti tilanteita, jotka kuumentavat kuljettajan tunteita, mutta ammattitaitoinen kuljettaja osaa kuitenkin hillitä suuttumuksensa ja ajaa varovaisesti tällaisissakin tilanteissa. Kuljettajan tulee kestää stressiä silloinkin, kun aikataulut painavat päälle ja tiellä on ruuhkaa.

Riittävät tauot ja lepo ovat erittäin tärkeitä kuljetettaessa kuorma-autoa

Väsyneenä ajaminen vastaa alkoholin tai muiden huumausaineiden alaisena ajamista. Väsynyt kuljettaja ei pysty reagoimaan tilanteisiin välttämättä riittävän nopeasti ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Hänen arviointikykynsä voi olla alentunut. Tästä syystä kuljettajan onkin maltettava pitää riittävästi taukoja.

Tauon aikana on tärkeää levätä ja rentoutua mielekkäällä tavalla. Osa kuljettajista rentoutuu mielellään netistä löytämiensä pelien parissa ja esimerkiksi Mummys Gold kasino pelit voivat viedä kuljettajan ajatukset hetkeksi jonnekin aivan muualle kuin liikenneruuhkiin ja raskaaseen työhön. Älypuhelimen mukana kuljettajalla on käytettävissään myös monia muita viihdemahdollisuuksia, kuten suoratoistopalveluiden tarjoamat runsaat viihdevaihtoehdot ja some.

Kaikkein tärkeintä on, että kuljettaja saa taukonsa aikana levättyä ja rentouduttua, jotta hän on tauon jälkeen virkistäytynyt ja jälleen valmis taittamaan matkaa kuorma-auton ohjaimissa! Tämä lisää ajamisen turvallisuutta, joten lepäämisestä ei kannata tien päällä tinkiä, vaikka aikataulut painaisivatkin päälle.