Kuinka saan lukijoita kuorma-autoaiheiselle valokuvablogilleni?

Olet ehkä jo ehtinyt perustaa kuorma-autoaiheisen valokuvablogin, mutta sinusta tuntuu, ettei lukijoita vain tahdo kertyä. Jos tilanne on se, että blogiasi lukee lähinnä vain äitisi, on aika tehdä jotakin. Lukijoiden saaminen ei ole helppoa ja se saattaa viedä aikaa, mutta aktiivinen yrittäminen tuottaa yleensä tulosta – kunhan vain tiedät mitä olet tekemässä!

Tarjoa laadukasta sisältöä riittävän usein

Aivan ensimmäiseksi on tärkeää varmistaa, että blogisi sisältö on varmasti riittävän laadukasta. Valokuvablogissa kuvilla on suurin merkitys, mutta myös tekstit kannattaa käydä läpi ja varmistaa ainakin, että teksti on helposti luettavaa eikä vilise kirjoitusvirheitä. Varmista, että kuviesi laatu on tarpeeksi laadukas ja että kuvasi ovat puhuttelevia ja mielenkiintoisia. On tärkeää, että kuvasi kertovat tarinaa, joka kiinnostaa lukijoita!

Pidä julkaisutahti riittävän tiiviinä. Jos postauksia ei tule kovin pitkään aikaan, olet vaarassa menettää seuraajia. Jos tahti on kuitenkin liian tiivis, on vaarana, etteivät postauksesi pysy riittävän laadukkaina. Tässä asiassa onkin tärkeää löytää sopiva tasapaino, joka lähtee siitä, että mietit, kuinka paljon aikaa voit käyttää blogin pitämiseen. Onkin hyvä idea suunnitella julkaisuja ja julkaisutahtia etukäteen.

Aloita verkoston luominen

On myös tärkeää luoda verkostoa, jossa on kanssasi samankaltaisista aiheista kirjoittavia bloggaajia. Tällaisen verkoston luominen alkaa siitä, että seuraat ja kommentoit toisten kirjoittajien blogeja. Jätä asiallisia, kannustavia ja aihetta eteenpäin vieviä kommentteja. Käytä kommentoidessasi nimimerkkiä, joka johtaa omaan blogiisi. Näin kommenteistasi kiinnostuneet lukijat ja toiset bloggaajat löytävät blogisi, ja keskustelua on mahdollista jatkaa myös oman blogisi puolella.

Suhtaudu blogiisi jätettyihin kommentteihin aina asiallisesti ja kunnioittavasti. Muista, että kommentit ovat blogisi suola ja että vastaamalla asiallisesti kommentteihin voit saada blogillesi uusia, sitoutuneita lukijoita ja tätä kautta luoda itsellesi blogisi teemasta kiinnostunutta verkostoa.

Keskity ratkaisemaan lukijoiden ongelmia

Usein lukijoiden ongelmien ratkaisu on avain menestykseen. Mieti siis sellaisia postausaiheita, jotka vastaavat lukijoiden tai kuviteltujen lukijoiden kysymyksiin tai mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Pyri tarkastelemaan aiheita myös sellaisista näkökulmista, joista niitä ei yleensä käsitellä. Tuo keskusteluun jotakin uutta ja pidä kiinni omasta tyylistäsi!