Kuinka kehittyä paremmaksi kuorma-autokuvaajaksi?

Tällä hetkellä kuorma-autot ja muut autot ovat erityisen trendikkäitä kuvauskohteita. Aina ei ole kuitenkaan kovin helppoa ottaa autoista kuvia, jotka puhuttelisivat katsojaa ja erottuisivat muiden autokuvien massasta. Tarjoamme tässä artikkelissa hyviä vinkkejä entistä parempien autokuvien ottamiseksi.

Ota osaa valokuvauskurssille

Valokuvauskurssi on ehkä yksi tehokkaimmista tavoista kehittyä entistä paremmaksi kuorma-autokuvaajaksi. Kurssilla saat henkilökohtaista ohjausta ja suoraa palautetta kuvistasi. Näin tiedät, miten sinun kannattaa parantaa kuvaustyyliäsi. Opit todennäköisesti myös käyttämään kameraasi entistä paremmin. Kamerasta löytyy nimittäin yllättävän paljon erilaisia säätöjä, jotka voivat auttaa ottamaan entistä parempia kuvia, kunhan vain tiedät, kuinka näitä säätöjä voi käyttää hyödyksi kuvatessa.

Osallistu kuvakävelyyn

Toinen mielenkiintoinen tapa kehittää omaa valokuvaussilmää on ottaa osaa kuvakävelyyn, jollainen on järjestetty esimerkiksi Kurikassa. Kävelyn tavoitteena on haastaa katsomaan omaa kotikaupunkia uudenlaisesta kuvakulmasta. Lähtökohtana Kurikan Kuvakävelylle on toiminut kansainvälinen kilpailu, Photo walk. Yhteisöllisyys on tällaisten tapahtumien ydin.

Tapahtumille sovitaan yhdessä jokin teema ja tavoitteena on aikaan saada rento kuvaus- ja keskustelutuokio. Ellei kotiseudullasi toteuteta Kuvakävelyä, voit itse yrittää toteuttaa samantapaisen tapahtuman ja saada näin ihmiset kuvaamaan esimerkiksi kotiseutunsa kuorma-autoja aivan uudenlaisista kulmista. Kuorma-autoista löytyy muuten monenlaista kuvattavaa, mitä harvemmin kuvissa näkee, ja tällaiset uudenlaiset kuvakulmat voivatkin tehdä kuvista erityisen mielenkiintoisia. Ainakin ne auttavat kuvia erottumaan massasta!

Harjoittele ja pyydä palautetta

Hyväksi valokuvaajaksi kehittyminen vaatii runsasta harjoittelua. Harjoittele siis ahkerasti ja pyri jatkuvasti kehittymään entistä paremmaksi kuvaajaksi. Pyydä myös kuvistasi suoraa ja rehellistä palautetta vaikkapa läheisiltäsi. Kysy heiltä, miltä ottamasi kuvat heidän mielestään näyttävät. Ovatko ne kiinnostavia? Saavatko ne pysähtymään? Onko niissä sanomaa? Erottuvatko ne massasta? Kuinka voisit vielä parantaa kuviasi?

Julkaise kuviasi netissä

Kuvien julkaiseminen netissä saattaa ensin tuntua pelottavalta. Ehkäpä pelkäät saavasi kuvistasi negatiivista palautetta, etkä oikein uskalla aloittaa kuvien julkaisemista. Kannattaa kuitenkin kokeilla. Ehkäpä voisit julkaista ottamiasi kuvia vaikkapa Instagramissa tai Facebookissa? Tai ehkäpä voisit perustaa kuviisi pohjautuvan blogin? Halutessasi blogisi voi olla ainakin aluksi yksityinen, jolloin vain läheisimmät ihmiset voivat nähdä julkaisemasi kuvat.